Degustace

25.01.2016 17:30

OCHUTNÁVKY A POSEZENÍ VE SKLÍPKU

 

Degustace provádíme ve sklepě Grand Veneur, který je součástí zámečku La Veneria – původní  sídlo Vrchního lovčího liechtensteinských knížat.

K degustaci nabízíme lahvová vína z vlastní produkce v kvalitě „přívlastkové“ dle aktuální nabídky.  V případě zájmu možnost vína sudového. Degustaci vína lze doplnit o studený nebo teplý raut.

Kapacita sklípku je při maximální obsazenosti 65 osob. Objednávky přijímáme do naplnění kapacity, při souběhu skupin účtujeme cenu v závislosti na celkovém naplnění sklípku. Degustace provádíme celoročně. 

Sklep Grand Veneur byl postaven kolem roku 1648 za účelem uchování zvěřiny a vína. Zažijete autentickou atmosféru histotického sklepa se vším, co k tomu patří. 

 

ADRESA SKLÍPKU:

SKLEP GRAND VENEUR 

ulice K Venerii 82, VALTICE

 

PRO SKUPINY NABÍZÍME:

 

OCHUTNÁVKA - program č. 1

Prohlédnete si  Rytířský sál a další sklípky zámečku La Veneria. Poskytneme krátký výklad  o vínech a ochutnáte  5 vzorků vína + neutralizační sousto – chléb. Řízenou degustaci provádí osobně majitelé vinařství.  Degustační skleničku s erbem Řádu Rytířů vína si odnesete jako památku na degustaci ve Vinařství Zapletal Roman. Doba trvání  do 60 min.

Počet osob         Cena

do 10 osob         1 500 Kč/skupina  ( neplatí v  období červen - září )

11 až 40 osob     150 Kč/osoba

40 až 65 osob      130 Kč/osoba

 

ŘÍZENÁ DEGUSTACE - program č. 2

 

Prohlédnete si  Rytířský sál a další sklípky zámečku La Veneria. Řízenou degustaci provádí osobně majitelé vinařství, dozvíte se stručný úvod do hodnocení vín, charakteristiku jednotlivých vín, něco o technologii výroby daných produktů, pěstování révy, klasifikaci vín používanou v ČR, historii vinařství a další spoustu informací. Degustace 10 vzorků vína a něco k zakousnutí:  klobása + sýry, pečivo. Celková gramáž  občerstvení na osobu cca 150 gr.  Voda neperlivá, perlivá. Degustační skleničku s erbem Řádu Rytířů vína si odnesete jako památku na degustaci ve Vinařství Zapletal Roman. Délka trvání do 120 minut. 

Počet osob         Cena

do 10 osob          3 000 Kč/skupina   ( neplatí v  období červen - září )

11 až 40 osob      300 Kč/osoba

40 až 65 osob      280  Kč/osoba

 

ŘÍZENÁ DEGUSTACE S POSEZENÍM – program č. 3

Prohlédnete si  Rytířský sál a další sklípky zámečku La Veneria. Řízenou degustaci provádí osobně majitelé vinařství, dozvíte se stručný úvod do hodnocení vín, charakteristiku jednotlivých vín, něco o technologii výroby daných produktů, pěstování révy, klasifikaci vín používanou v ČR, historii vinařství a další spoustu informací. Degustace 10 vzorků vína a následná neomezená konzumace sudového vína po celou dobu + velké obložené mísy: škvarkové pomazánky, domácí paštika, moravské uzené, slanina, klobása, škvarky, zabijačkové speciality, sýry, pečivo. Celková gramáž na osobu cca 350 gr. Složení se liší dle sezonní nabídky. Voda neperlivá, perlivá. Degustační skleničku s erbem Řádu Rytířů vína si odnesete jako památku na degustaci ve Vinařství Zapletal Roman. Délka trvání  do 4 hodin. 

Počet osob         Cena

do 10 osob          4 000 Kč/skupina   ( neplatí v  období červen - září )

11 až 40 osob      400 Kč/osoba

40 až 65 osob      380  Kč/osoba

 

VEČER VE SKLÍPKU - program č. 4

Prohlédnete si  Rytířský sál a další sklípky zámečku La Veneria. Řízenou degustaci provádí osobně majitelé vinařství, dozvíte se stručný úvod do hodnocení vín, charakteristiku jednotlivých vín, něco o technologii výroby daných produktů, pěstování révy, klasifikaci vín používanou v ČR, historii vinařství a další spoustu informací. Degustace 10 vzorků vína a následná neomezená konzumace lahvového vína po celou dobu + velké obložené mísy: škvarkové pomazánky, domácí paštika, moravské uzené, slanina, klobása, škvarky, zabijačkové speciality, sýry, pečivo. Celková gramáž na osobu cca 350gr. Složení se liší dle sezonní nabídky. Voda neperlivá, perlivá. Degustační skleničku s erbem Řádu Rytířů vína si odnesete jako památku na degustaci ve Vinařství Zapletal Roman. Délka trvání do 5 hodin. 

Počet osob         Cena

do 10 osob          5 000 Kč/skupina      ( neplatí v  období červen - září )

11 až 40 osob      500 Kč/osoba

40 až 65 osob      480  Kč/osoba

 

 

CELOVEČERNÍ KOŠTOVÁNÍ – program č. 5 

Prohlédnete si  Rytířský sál a další sklípky zámečku La Veneria. Řízenou degustaci provádí osobně majitelé vinařství, dozvíte se stručný úvod do hodnocení vín, charakteristiku jednotlivých vín, něco o technologii výroby daných produktů, pěstování a klasifikaci vín používanou v ČR, historii vinařství a další spoustu informací. Degustace 13 vzorků vína a následná neomezená konzumace lahvového vína po celou dobu + velké obložené mísy: škvarkové pomazánky, domácí paštika, moravské uzené, slanina, klobása, škvarky, zabijačkové speciality, sýry, pečivo. Celková gramáž na osobu cca 400 gr. Složení se liší dle sezonní nabídky. Domácí koláčky. Voda neperlivá, perlivá. Degustační skleničku s erbem Řádu Rytířů vína si odnesete jako památku na degustaci ve Vinařství Zapletal Roman. Délka trvání do 6 hodin. 

Počet osob         Cena

do 10 osob          6 000 Kč/skupina    ( neplatí v  období červen - září )

11 až 40 osob      600 Kč/osoba

40 až 65 osob      580  Kč/osoba

 

 

 

A MÁME TU I NĚCO NAVÍC:

TEPLÉ JÍDLO

 Jednotlivých programy je možno rozšířit o teplé jídlo. Večeři podáváme jako jednotné menu pro celou skupinu. Můžete vybírat z následujících variant :

- smažený vepřový řízek, bramborový salát

- smažený kuřecí řízek, bramborový salát

-pečené vepřové koleno, domácí nakládané okurky, beraní rohy, feferonky,zelí, křen, hořčice, chléb

- pečená marinovaná vepřová žebra, domácí nakládané okurky, beraní rohy, feferonky,zelí, křen, hořčice, chléb

- pečené selské kuře, domácí nakládané okurky, beraní rohy, feferonky,zelí, křen, hořčice, chléb

- hovězí guláš na Modrém Portugalu, chléb

Cena porce v závislosti na počtu osob Pokud můžeme doporučit, největší oblibě se těší pečená kolena.

 

HUDEBNÍ PRODUKCE

- Na přání můžeme zajistit hudební produkci cimbálové muziky. Cena 3800,- Kč za 3 hodiny, každá další hodina navíc  1 000,- Kč

- Zajištění harmonikáře. Cena 1 500.- Kč za 4 hodiny.

 

DÁREK PRO VAŠE HOSTY

V případě zájmu můžeme Vašim hostům při odchodu předat dárek v podobě 1 nebo 2 lahví v dárkovém balení. Výběr vín z naší produkce záleži na Vás. 

 

Mimo tyto degustace ve sklepě Grand Veneur, můžete využít i dalších prostor zámečku La Veneria: BAROKNÍ SLÍPEK BARONA KARLA DOMINIKA pro cca 15 osob. Posezení u vína je vhodné pro menší skupinky /cena za pronájem Kč 1.500 (bez vytápění), či Kč 2.000 (s topením). RYTÍŘSKÝ SÁL . Kapacita je až 80 osob. Sál je vytápěn velkým krbem na dřevo. Je vhodný pro různé společenské akce / firemní, soukromé, svatby, atd/.Cena za pronájem Kč 4.000.- /bez topení/ nebo Kč 5.000.- vč. topení. Požadavky na posezení ve sklepě řešíme se zájemci individuálně, s cílem doladit vše „na míru“.

 

 

PRO INDIVIDUÁLNÍ NÁVŠTĚVNÍKY:

Během letní sezóny MÁME SKLÍPEK OTEVŘENÝ PRO VEŘEJNOST  dle konkrétní otevírací doby a  je možnost tzv. individuální degustace, kdy ochutnáváte Vámi vybrané vzorky 0,5dl (cena vzorku je 15.- Kč, u specialit je cena 25.-) v počtu jaké si sami určíte, nebo možnost posezení u vybrané lahve, ceny vín viz: CENÍK , vše lze doplnit o občerstvení dle aktuální nabídky, např. škvarková pomazánka, klobása, sýr, chléb. Samozřejmostí je nákup vín z naší produkce. 

Objednávejte telefonicky:  603 497 426

e-mailem : vinarství.zapletal@seznam.cz